Ovo je najbolji srpski trener koji caruje u Indoneziji


Srpski trener Dragan Đukanović, postigao je vrtoglavo veliki uspeh za manje od godinu dana koliko je u klubu Pusamania Borneo iz Bangladeša. Nakon istorijskog uspeha koji je Đukanović ostvario u Indoneziji, gde je svoju ekipu odveo u Ligu šampiona, nedavno je izglasan sa još dva trenera Rene Albertsom i Angel Verom za nagradu najboljeg trenera ove sezone. Na sednici Fudbalskog saveza Indonezije koja će biti prvog dana Nove 2017. godine glasanjem će se doneti odluka ko će osvojiti tu laskavu titulu. Po oceni mnogih sportskih kritičara i stručnjaka, Dragan je već prvi na listi. U brojnim anketama koje su poslednjih meseci sprovedene upravo Đukanović je izglasan kao trener u kojeg javnost, ali i sportisti imaju najviše poverenja.

Naše saznanje potvrdio je Đukanović:

-Ponosan sam na svoj tim. Završili smo na 9. poziciji u debitantskoj sezoni od 18. klubova!Najefikasnija smo ekipa sa 62 postignuta gola!Ja kao trener Pusamania-Borneo u svojoj 1. sezoni u Indoneziji sam izglasan sa još 2 trenera za nagradu najboljeg trenera ove sezone. Za mene to predstavlja veliku čast. Činjenica je i ta da sam jedini trener iz Srbije u Indoneziji u poslednjih nekoliko godina. Pre mene to je bio moj kolega Sosa Babić, pre tačno sedam godina.Svojim rezultatima sam široko otvorio vrata za naše kolege i fudbalere – poručuje Đukanović.

Inače, Đukanović je imao kvalitetnu igračku karijeru (OFK Beograd, Omonija, Erebro, Pariz Rasing, Istr, Fukuoka, Etnikos…), trenerski put počeo je upravo na Staroj Karaburmi, da bi posle Sinđelica otisao u Aziju gde se potpuno pronašao. Dragan nije uspešan samo na poslovnom nego i na privatnom polju. On je oženjen Ivanom Đukanović,  jednom od najlepših žena iz Crne Gore sa kojom ima troje dece – dve ćerke Inu i Saru i naslednika Uroša, koji uveliko trenira fudbal.