“Odzvonilo” za dojave o bombi: Anonimni pozivi utihnuli u pančevačkim školama zbog kraja tromesečja!


Broj dojava o bombama koje su od početka školske godine često prekidale nastavu u pančevačkim srednjim školama, naprasno je opao sa početkom novembra, a razlog za mirnije stanje čini se da je samo – kraj tromesečja.

Samo u toku školske 2015/2016 godine stiglo je 73 dojave da je postavljena bomba u nekoj od pančevačkih škola, što je i do dve evakuacije nedeljno. Anonimni telefonski pozivi, koji su srećom svi bili lažni, tako su i ove školske godine prekidali nastavu sve do početka novembra, kada su odjednom utihnuli. Direktor gimnazije, škole koja je prednjačila po broju dojava, rekao je da se situacija u poslednje vreme primirila.

– Samo u ovoj školskoj godini ih je bilo desetak, uglavnom tokom oktobra, ali je sada situacija mirnija. To je bila tema i roditeljskih sastanaka i Saveta roditelja i Školskog odbora. Pojačali smo objašnjavanje i ubeđivanje. Pred tromesečje bilo je takvih problema – rekao je direktor Gimnazije, Vlada Marić, za lokalne medije.

Pronašavši način da izigraju pravila, anonimni pozivi stizali su policiji, a zatim je policija obaveštavala školu, zbog čega je sledila evakuacija cele zgrade dok policija ne bi, ponovo, utvrdila da je još jedna prijava bila lažna. Sve je rađeno u skladu sa procedurom.

Izvor: www.blic.rs