Bivši rukometaš postao najbolji direktor!


Dečiji sportski centar “Pionirski grad”na Košutnjaku, procvetao je otkad je pre tri godine na funkciju direktora postavljen Ljuba Jovanović (36).

Nekadašnjem rukometašu je ova odgovornost pripala u najtežem trenutku, a on je u najkraćem mogućem roku uspeo da uradi mnogo toga.  Pre svega, “Pionirski grad” je ponovo vraćen deci, a to je od početka mandata bio Jovanovićev glavni cilj.

Tada, pre tri i po godine ovaj prostor, koji ima 36 hektara i koji je uvek bio namenjen najmlađim sugrađanima i neka vrsta izletišta za decu, bio je potpuno uništen. Preduzeće je bilo blokirano, račun im je bio blokiran i bili su u minusu 17 miliona dinara, a umesto sadržaja za decu, ljudi su živeli u kućicama koje su nekad služile kao smeštaj za decu. Tu je bila i kuća „Velikog brata”, skvoš i razni drugi sadržaji od kojih “Pionirski grad” i Grad Beograd apsolutno nikakve koristi nisu imali.  Iako ga je na ovom poslu dočekalo brdo problema, Jovanović je za kratko vreme uspeo da postigne velike uspehe.

Podsetimo, Jovanović je dvanaest godina bio jedan od naših najuspešnijih sportsta. Osvojio je medalju u rukometu na Evropskom prvenstvu, a radio je i u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Član je Srpske Napredne stranke.

 

 

 

                                        

foto> Ljuba Jovanović,ugledni direktor sportskog centra “Pionirski grad”